“Sok kis összefogás nagy esélyt tud adni a rászorulóknak!”

Példaértékű összefogás segítségével változtatta meg egy család életét a hajdúsági Esély Közösség: a személyes felajánlásokból általuk összegyűjtött adományösszeg segítségével tudta egy tragikus élethelyzetbe került édesapa megvásárolni a mindennapjaikat érdemben megkönnyítő használt autót. 

“Jó szívvel segítettünk Imrének, aki egy családi tragédia miatt egyedül kénytelen nevelni – ráadásul különleges gondoskodást igénylő – négy gyermekét” – fogalmazott Csige Tamás korábbi hajdúdorogi polgármester, az Esély Közösség megyei koordinátora. A politikus és közéleti aktivista elmondta: az édesapa példaértékű módon sokat dolgozik és küzd azért, hogy mindent megadjon csonka családjának. Amikor megtudták, hogy régóta gyűjt egy használt autóra, de még nem jött össze rá a megfelelő mennyiségű pénz, akkor a helyi Esély Közösség tagjaival együtt személyes felajánlásokat tettek és közösségi gyűjtést szerveztek a fennmaradó összeg előteremtésére. “Segíteni emberi kötelességünk és örülünk, hogy az Esély Közösség révén hozzájárulhattunk ennek a tisztességes család életének a jobbá tételéhez” – fogalmazott Csige Tamás.

Ujhelyi István európai parlamenti képviselő, az Esély Közösség alapítója hozzátette: szociáldemokrata közéleti mozgalmuk egyik alapvető célja, hogy az országban egymás után alakuló kisebb körök és csoportok együttműködésével fontos társadalmi ügyeket karoljanak fel és keressenek rá közös megoldásokat. “Sajnos a mi lehetőségeink és eszközeink sem korlátlanok, így nem tudunk minden egyes társadalmi vagy személyes problémát megoldani, de azon dolgozunk, hogy a jelenlegi rezsim politikájának köszönhetően egyre inkább eltűnő szolidaritás és az egymásra figyelés újra megkerülhetetlen értékké legyen a közös hazánkban. Sok kis összefogás nagy esélyt tud adni a rászorulóknak! Csige Tamás és a hajdúsági Esély Közösség ennek példáját mutatta meg!” – tette hozzá Ujhelyi István. 

Hajdú-Bihar/Brüsszel – 2023.09.29. 

vissza az előző oldalra
Esélyközösség.hu 2023 | Minden jog fenntartva!