Aktív szerepet vállal az Esély Közösség a 2024-es választásokon

Tartjuk magunkat korábbi vállalásunkhoz és alapvetésünkhöz, ezért az Esély Közösség továbbra sem alakul párttá, azonban aktív támogatói, segítői, akár jelölő szerepet is fogunk vállalni a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választásokon. Első támogatottunk régi barátom és harcostársam: Csige Tamás, aki Hajdúdorog korábbi polgármestereként méretteti majd meg magát újra az észak-alföldi város vezetői posztjáért. Az Esély Közösség büszkén ajánlja a demokratikus ellenzéki pártok és a hajdúdorogi választók figyelmébe a kiváló közoktatási szakembert és tanítót, aki nemcsak, hogy rátermettségét és szakértelmét, de az Esély Körök megyei koordinátoraként és az Esély-Piacok szervezőjeként rendkívüli társadalmi felelősségvállalását is számtalan alkalommal bizonyította már.

Nem Csige Tamás lesz azonban az egyetlen olyan polgármester-, vagy képviselő-jelölt, aki mögött az Esély Közösség immár sokezres támogatói bázisa fel fog sorakozni. A következő időszakban egymás után mutatjuk majd be azokat a megbecsült személyeket, akiket a közös hazánknak biztosítandó új esély érdekében támogatni javaslunk. Már most több jelöltünk építi helyi csapatát és készül a 2024-es önkormányzati választásokra, de tucatnyi olyan leendő- vagy már most is aktív városvezető van, aki együttműködést és támogatást kért szociáldemokrata közösségünktől. Felelős ellenzéki gondolkodókként abban vagyunk érdekeltek, hogy minél hatékonyabban segíteni tudjuk a demokratikus ellenoldal megerősödését és együttműködését, ezzel pedig remélt győzelmét a jövő évi önkormányzati és EP-választásokon.

Az Esély Közösség a demokratikus ellenzék szociáldemokrata lelkiismerete. Egy olyan látható és egyre szélesedő közéleti hálózat, amely nem szekértáborokban, hanem közös hazában, a nemzet „politikai” újraegyesítésében gondolkodik közösen megalkotott nemzeti minimumok alapján. Az Esély Közösség bárki előtt nyitott, aki alapértékként gondol a jelzőktől mentes demokráciára, az európai mércék szerint mért jogállamiságra és a minden ember iránti, valós szolidaritásra. Az Esély Körök által alkotott laza hálózat alapelveiben a széles spektrumú szociáldemokrácia értékeit követi – amely Kéthly Anna harcos örökségét ugyanúgy követendőnek tartja, mint a német Willy Brandt béketeremtő szellemiségét –, de vitaképes nyitottsággal fordul bármilyen más demokratikus ideológia támogatói felé is, ha más formában és hangsúllyal, de ugyanúgy a közös hazánk és nemzetünk érdekében kívánnak tenni. Számunkra alapvetés, hogy aki magyarnak vallja magát, azt nincs joga senkinek kirekeszteni a közös nemzetből. Számunkra alapvetés, hogy egy igazságos és jól működő társadalomban a különbségek folyamatosan csökkenthetők és nem feszítik tovább erőszakos állami ideológiák mentén. Számunkra alapvetés, hogy a haza nem lehet Európa ellenzékében. Az Esély Körök célja és feladata, hogy hallassák a helyi közösségek hangját a közéletben, felkarolják a legkisebb ügyeket is a településeken és az Esély Közösség hálózatának segítségével megoldásokat keressenek.

Örülünk annak, hogy Csige Tamás hajdúdorogi polgármester-jelölt az Esély Közösség aktív támogatója és büszkék vagyunk arra, hogy az Esély Közösség is aktívan támogathatja őt politikusi harcában. Biztosak vagyunk abban, hogy a demokratikus ellenzéki pártok is képesek és készek lesznek kivétel nélkül felsorakozni mögötte. Mi azon leszünk, hogy Csige Tamásnak esélye legyen a győzelemre, Hajdúdorog pedig új esélyt kapjon a boldogulásra. Folytatása következik!

dr. Ujhelyi István
Európai Parlamenti képviselő / az Esély Közösség alapítója
2023. április 30.

vissza az előző oldalra
Esélyközösség.hu 2023 | Minden jog fenntartva!